Stelle Expo 126

Door Warmande 20 apr 2018

In woonzorgcentrum Stelle te Oostburg is er in de april, mei en juni  het werk te zien van de cliënten van afdeling Klaverblad, Jozef Slabbinck en Hilde Conkelberge.

De teken en schildersgroep afdeling  Klaverblad komt wekelijks samen om te tekenen of te schilderen. Dit onder leiding van activiteitenbegeleidster Jacqueline Reniers. In zaal de babbelaar kunt u alle werken bewonderen.

In de gangen en de grote zaal hangt het werk van Jef Slabbinck. De schilderijen van Jef kenmerken zich door een zowel ludieke als diepzinnige kijk op het leven. Dit gegeven gecombineerd met een beheersing van verschillende technieken maken van zijn werken altijd weer een feest om naar te kijken.

Jef: “Ik behoor tot de mensen die eerder voelen dan denken. Ik tracht mijn gevoelens uit te drukken met eigen vormen, kleuren, lijnen en materie. Ik probeer alles in een schilderij te stoppen wat ik op mijn hart heb, het is a.h.w. een bekentenis. Het resultaat is dan ook meer bestemd voor de ziel dan voor het oog. Op die manier leer ik mezelf beter kennen en ontdekken. Het is een prachtig hulpmiddel. “

Jeff geeft les in portret en modeltekenen in Knokke, en hij is lid van de Poperinge kunstgroep .

In de vitrines zijn mandala’s te zien van Hilde Van Conkelberge uit Oostburg. De van oorsprong uit Knokke afkomstige  Hilde,  kwam voor het eerst in aanraking met het mandala tekenen tijdens  een week “ Yoga , Meditatie en Sacrale Dans “ meer dan 25 jaar geleden. Na vele jaren gewerkt te hebben  met kleurpotloden, vetkrijtjes en viltstiften, is zij de tekenvormen gaan schilderen met acrylverf. Na het opzetten worden de mandala’s van binnen uit geschilderd. Het maken van een mandala geeft haar een totale ontspanning en rust. Het kleurenpalet wordt gevoelsmatig gekozen en iedere mandala heeft weer een eigen uitstraling.

Stellexpo loopt tot eind juni 2018, de toegang is gratis. Vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur.

Adres :
Woonzorgcentrum Stelle,
Veerhoeklaan 7
Oostburg