Ergotherapie

Heeft u als gevolg van een ziekte, trauma, over of onderbelasting of een handicap moeite met de gewone dagelijkse handelingen? En bent u niet meer in staat deze naar zelfstandig en naar wens uit te voeren?

Dan kan hulp, advies of begeleiding van een Ergotherapeut welkom zijn.

Wie zijn de Ergotherapeuten van Warmande
Onze ergotherapeuten zijn gespecialiseerd op verschillende gebieden.
Wilt u meer weten? Bekijk dan hier de folder van Ergotherapie

Hoe ziet een behandeling eruit?
De ergotherapeut richt zich op alle activiteiten die een persoon in zijn dagelijks leven uitvoert en op de problemen die men hierbij ondervindt. In samenspraak en samenwerking met de cliënten en/of familie behandelen we en geven we adviezen en ondersteuning o.a. op het gebied van persoonlijke verzorging, huishouden, werk/school, hobby’s, verplaatsen of sociale contacten bij houden. De behoeften van de cliënt staan centrale in onze hulp, adviezen of ondersteuning.

Enkele hulpvragen:
• Hoe kan ik een hulpmiddel krijgen?
• Hoe moet ik het huishouden doen met die pijn in mijn rug?
• Mijn arm is verlamd, hoe moet ik nu koken?

We behandelen:
• Cliënten van Warmande
• Cliënten die naar de dagbesteding komen
• Externe cliënten

 

Wordt ergotherapie vergoed?
Ergotherapie zit in het basispakket van uw ziektekostenverzekering. U heeft recht op 10 uur per kalender jaar (uw eigen risico moet eerst betaald zijn). Een verwijzing van uw huisarts of specialist is noodzakelijk.

Hoe maakt u een afspraak?
Via de huisarts/specialist kunt u een verwijzing voor ergotherapie vragen. Wij maken dan met u een afspraak om bij u langs te komen of u kunt naar onze ergotherapieruimte in woonzorgcentrum Stelle komen. De ergotherapie is te bereiken op telefoonnummer: 0117-45 90 40
fax-nummer: 0117-45 93 52 en e-mail: ergotherapiestelle@warmande.nl