Logopedie

Wat kan onze Logopedist voor u betekenen?

Heeft u problemen met communiceren en/of slikken als gevolg van neurologische stoornissen? Zoals bijvoorbeeld een beroerte, Multiple Sclerose (MS), dementie of een ander ziektebeeld. Dan kunt u terecht bij de Logopedist van Warmande. Zij is gespecialiseerd in het verrichten van onderzoek, behandelen en geven van advies aan volwassenen en hun omgeving.

IMG_6644

Hoe ziet een behandeling eruit?

Wanneer u bij de Logopedist komt, bespreekt u eerst uw klachten. Vervolgens doet de Logopedist een onderzoek. De bevindingen uit dit onderzoek worden met u besproken en dan stelt de Logopedist in samenspraak met u een behandelplan op of worden adviezen gegeven. Hierna start indien nodig de behandeling.

De Logopedist werkt nauw samen met andere disciplines zoals de diëtist en de ergotherapeut.
Wilt u meer weten? Bekijk dan hier de folder over Logopedie

Vergoeding

Logopedie zit in het basispakket en wordt meestal helemaal vergoed door uw zorgverzekeraar wanneer u door de arts bent doorverwezen. Houd rekening met de eigen bijdrage. Bij twijfel neemt u best contact op met uw zorgverzekeraar.

Hoe maakt u een afspraak?

Om een afspraak te maken met de logopedist heeft u een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist nodig. U kan daarna rechtstreeks een afspraak maken via het nr. 0117 -45 90 89 of via de e-mail: logopedie@warmande.nl

Over de Logopedist Sofie van Heyghen

In 2002 ben ik afgestudeerd en werkzaam als gemotiveerde logopediste. Doorheen de jaren kreeg ik steeds meer interesse in het werken met volwassenen met neurologische problematiek. Vanuit deze interesse ben ik 3 jaar geleden begonnen met de postgraduaatopleiding Neurologische Spraak- en Taalstoornissen aan de Arteveldehogeschool te Gent. Tevens ben ik lid van MS zorg Nederland.