Woonzorgcentrum Hooge Platen

Woonzorgcentrum Hooge Platen is een modern woonzorgcomplex in het gezellig toeristische vissersdorpje Breskens, op het Zeeuwse schiereiland Zeeuws-Vlaanderen. In woonzorgcentrum Hooge Platen gaan wonen, zorg en welzijn uitstekend samen. Of u nu in het woonzorgcentrum woont of hier komt voor behandeling of andere diensten afneemt. Hooge Platen biedt verschillende woonvormen en is voorzien van alle gemakken. Er zijn twintig interne verpleegplaatsen, 32 verzorgingsplaatsen, 69 huurappartementen (eigendom van Woongoed Zeeuws Vlaanderen) en 9 koopappartementen. U kiest zelf de manier van wonen die bij u past. Cliënten met een psychogeriatrische aandoening worden opgevangen in Boulevard. Hooge Platen beschikt tevens over een zorghotel, genaamd Zorgappart. Hooge Platen is goed bereikbaar per openbaar vervoer.

 

Unieke naam voor uniek zorgcentrum

Hooge Platen dankt haar naam aan het gelijknamige natuurgebied in de Westerschelde, aan de oostkant van Breskens. In dit ca. 30.000 hectare grote buitendijkse gebied broeden verschillende kustvogels. En als het vloed is zie je regelmatig zeehonden in de zon liggen op de boven het water uitstekende zandplaat. Een prima naamkeuze voor een gebouw, waar leven met zorg omringd wordt.

 

Wonen

Een plek waar u zich thuis voelt en zo zelfstandig mogelijk kunt wonen, dat wil Warmande graag creëren in Hooge Platen. Alle cliënten hebben daarom een eigen appartement, dat veelal groter is dan de standaard kamers in een verzorgings- of verpleeghuis. U kunt uw appartement naar eigen inzicht inrichten. Maakt u ook gebruik van ons zorgaanbod, dan moeten de meubels wel aan de ergonomische eisen voor verpleegkundigen voldoen. De woningen in het woonzorggedeelte zijn van alle gemakken voorzien. Ze beschikken onder andere over sociale alarmering, zijn rolstoeltoegankelijk en zijn gelijkvloers en drempelvrij. Het gehele complex is overzichtelijk ingedeeld en is voorzien van liften en overdekte binnengangen.

 

Zorg

Warmande biedt in Hooge Platen zorg op maat. Wij houden voor de hoeveelheid zorg die we u aan kunnen bieden de landelijk Zorgzwaartebekostiging (ZZP) Indicatie aan die wordt bepaald door het indicatieorgaan (CIZ). Heeft u geen ZZP-indicatie of wenst u meer zorg? Dan kunt u tegen (extra) betaling gebruikmaken van ons complete zorg- en dienstenaanbod. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met onze Zorg Advies Bureau.

 

Zorg- en Welzijnsboulevard

In de linker vleugel van Hooge Platen op de begane grond bevindt zich de zogeheten Zorg- en Welzijnsboulevard, met diverse vormen van dienstverlening. U vindt hier de volgende medische diensten:
•    Apotheek Breskens
•    Praktijk “De Kreek”; psychotherapie & advies
•    ZorgSaam Thuis; thuiszorg
•    Prikpost; Streeklaboratorium Zeeland
•    Praktijk voor fysio- en manuele therapie
•    (Para)medische dienst
•    Huisartsen Onder Eén Dak (HOED)
•    Pedicure
•    Osteopathie
•    Logopedie
•    Haptotherapie
•    Ergotherapie
•    Podotherapie
•    Ruggroep
•    Acupunctuur
•    Prikpost
•    Snoezelruimte

Ook zijn er de volgende voorzieningen:
•    Bankshop
•    Kapsalon
•    Wasserette
•    Winkeltje
•    Restaurant in het paviljoen
•    Kleine bibliotheek (Collectie geselecteerde lectuur voor ouderen)

 

Snoezelen

Hooge Platen beschikt over een snoezelruimte. Snoezelen wordt gebruikt bij mensen die niet meer (goed) deel kunnen nemen aan andere activiteiten en voor wie verbale communicatie moeizaam verloopt. Tijdens het snoezelen wordt op andere manieren contact gezocht met de cliënten. Het doel is om ervoor te zorgen dat de cliënt zich prettig, geborgen en op zijn plek voelt. Stem, kleur, licht en lichaamstaal zijn hierbij belangrijk.

 

Huurappartementen

In woonzorgcentrum Hooge Platen zijn ook zelfstandige huurappartementen. Warmande is geen eigenaar van de huurwoningen. Voor informatie over huurprijzen en servicekosten kan contact worden opgenomen met Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Uiteraard biedt Warmande aan de cliënten wel zorg- en welzijnsdiensten indien een cliënt dat wenst. In de royale huurappartementen van Hooge Platen is het mogelijk geheel zelfstandig te wonen en te genieten van optimale privacy.

 

Dagbesteding

Woont u nog zelfstandig maar heeft u overdag extra zorg of behandeling nodig? Bijvoorbeeld omdat u moet revalideren na een beroerte of omdat u geheugenproblemen heeft? Is ‘zorg thuis’ niet afdoende, heeft uw partner of mantelzorger af en toe wat tijd voor zichzelf nodig of wacht u op een plek in een verzorgings- of verpleeghuis? Warmande biedt in Hooge Platen verschillende soorten dagbesteding aan. Bijvoorbeeld voor mensen met somatische aandoeningen, voor mensen met dementie en voor mensen met psychische problemen. Zo krijgt u overdag de zorg die u nodig heeft, terwijl u ’s avonds gewoon thuis slaapt. Neem voor de verschillende soorten dagbesteding contact op met het Zorg Advies Bureau.

 

Hoe ziet dagbehandeling bij Hooge Platen er uit?

De dag bestaat voor een deel uit vaste elementen, die in groepsverband plaatsvinden, zoals koffie- en theedrinken en lunchen. Maar er is tevens tijd voor individuele behandelingen zoals fysio- en ergotherapie. Wij begeleiden u daar naartoe. Ook worden verschillende groepsactiviteiten georganiseerd, die zijn aangepast op uw wensen en mogelijkheden. Wilt u meer weten over onze dagbehandeling? Neem dan contact op met het Zorg Advies Bureau om de mogelijkheden te bespreken.

 

Zorghotel

Woonzorgcentrum Hooge platen beschikt over een zorghotel,”Zorgappart” genaamd. Kijk voor uitgebreide informatie op www.zorgappart.nl. Op deze website vindt u tevens informatie over de beschikbaarheid en kunt u online uw verblijf boeken.

 

Adres

Hooge Platen
Westlandstraat 4
4511XX Breskens
Tel: 0117-381210
Fax: 0117-381242
info@warmande.nl