Psychogeriatrische aandoeningen

Mensen met een psychogeriatrische aandoening kunnen last hebben van Alzheimer of een andere vorm van dementie. Door de psychische en mogelijk lichamelijke beperkingen die hiermee gepaard gaan, kunnen zij niet meer zelfstandig wonen zonder hulp van anderen. Warmande biedt hulp voor deze cliënten in de Kolfweide bij zorgcentrum Rozenoord en de bij Hooge Platen behorende afdeling Boulevard. Ook bieden we op dinsdag en donderdag speciale dagbehandeling aan in woonzorgcentrum Stelle voor mensen met een psychogeriatrische aandoening.

 

Zo gaan we te werk

Tijdens een intake-gesprek met u, uw naasten en uw eigen huisarts brengen we uw problematiek in kaart. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op. De eerste weken van uw behandeling worden gebruikt ter observatie. We kijken wat u nog wel of juist niet meer weet en wat u nog kan. Ook kijken we hoe u functioneert in een groep. Onze (dag)behandeling is gericht op het in stand houden van uw geestelijke mogelijkheden en het ondersteunen van het sociaal en relationeel functioneren. Voor thuiswonende cliënten komt daar nog het voorkomen of uitstellen van opname en het tijdelijk ontlasten van de naasten bij.

 

Hoe ziet een dag in woonzorgcentrum Stelle er uit?

U wordt ’s morgens opgehaald met de rolstoelbus van de Stelle. Na aankomst in het woonzorgcentrum kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee weer even wennen aan de omgeving, de medebezoekers en begeleiders. De ochtend wordt meestal gevuld met allerlei activiteiten zoals: krant lezen, spelletjes spelen, handvaardigheid, koken, bakken, wandelen en nog veel meer. Tussen de middag gebruikt u gezamenlijk de warme maaltijd. Het middagprogramma begint met een rustperiode. Hiervoor kan men gebruik maken van een gemakkelijke stoel of een bed. Daarna zijn er weer verschillende activiteiten zoals zang, dans en bewegingstherapie. Indien nodig kunt u gedurende de dag ook individueel behandeld worden door een van onze fysiotherapeuten of andere behandelaars. De dag wordt afgesloten met een kop koffie of thee. Daarna wordt u met de rolstoelbus weer naar huis gebracht.